13 flexjobbere fyret fra social café

FOA undrer sig over fyringerne.
Peter Villadsen, medlem af Herning byråd for SF, fortæller til DR P4 Midt og Vest, at forligskredsen bag nu er kaldt til møde af borgmesteren.
Peter Villadsen, medlem af Herning byråd for SF, fortæller til DR P4 Midt og Vest, at forligskredsen bag nu er kaldt til møde af borgmesteren. Foto: Scanpix/Iris

13 flexjobbere er blevet fyret på den socialøkonomiske café 'Cafeen' i Herning.

Det sker efter, at caféen har overskredet budgettet, skriver DR P4 Midt og Vest.

I alt 32 flexjobbere var ansat i caféen, der åbnede 18. april i år, og som siden har høstet ros af både flexjobbere og kunder.

Formanden for flexjobbernes fagforening, FOA, Marianne H. Christensen, undrer sig over baggrunden for fyringerne.

- Vi synes, at budgetoverskridelsen er lidt mærkværdig i forhold til, at det kun er ni måneder siden, at man ansatte flexjobberne, siger Marianne H. Christensen til DR P4 Midt & Vest.

'Cafeen' har væren en del af den midtjyske kommunes strategi om at investere i det sociale område. Det skal give langsigtede gevinster, har Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup (V) tidligere udtalt.

Peter Villadsen, medlem af Herning byråd for SF, fortæller til DR P4 Midt og Vest, at forligskredsen bag nu er kaldt til møde af borgmesteren.

Det har kostet 3,5 millioner kroner at bygge 'Cafeen', mens det er Herning Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling og Beskæftigelsesafdeling, der driver den til daglig. 'Cafeen' er indrettet, så den tager højde for de forskellige behov, som medarbejdere i fleksjob har.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.