12 klamme bakteriebomber i dit hjem

Nogle afkroge af dit hjem er bare rene bakteriebomber, og vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde og tilintetgøre dem.
Din tandbørste er værelseskammerat med toilettet og skal altså smides ud hver tredje måned.
Din tandbørste er værelseskammerat med toilettet og skal altså smides ud hver tredje måned. Foto: SCANPIX arkiv

Du og dine nærmeste synes sikkert, at du er meget ordentlig og renlig, men du bliver helt sikkert overrasket over, hvor mange små bakteriebomber, der gemmer sig ?i dit ellers så nydelige hjem. Selv om du jævnligt tørrer støv af, støvsuger og vasker gulve, så er der bare steder, som du sikkert glemmer. Derfor har vi lige lavet en lille huskeliste over alle bakteriebomber til dig, som du kan tjekke af, næste gang du gør rent.

Se 25 geniale og gamle husråd på Isabellas.dk

De 12 bakteriebomber

1. Computertastaturet
Det er et listigt sted, hvor små irriterende bakterier kan gemme sig og formere sig, uden du kan komme til dem. Derfor er det en god idé at spritte det af efter brug.

2. Hovedpuden
Med tiden bliver den fyldt med støvmider og død hud, og den skal skiftes ud hvert tredje år.

3. Badesvamp
Du bruger den til at skrubbe død hud af og føle dig ekstra ren, men i virkeligheden er den et mekka for bakterier. Du kan vaske den i vaskemaskinen hver uge eller smide den ud efter en måned.

Undgå at maden gør dig syg: Se, hvordan du opbevarer den rigtigt på Isabellas.dk

4. Kontaktlinseboks

Du er sikkert meget omhyggelig med hygiejnen, når det kommer til dine kontaktlinser, men du skal alligevel smide den lille boks til linserne ud efter tre måneder.

5. Køkkensvampen
Den står på køkkenbordet og er dagligt udsat for bakterier, så selvom du sjældent bruger den, skal den altså smides væk efter en måned.

6. Makeupbørsten
Den er i daglig kontakt med dine hænder og hud, og samler rigtig mange bakterier op undervejs, derfor skal du sørge for at rengøre den løbende.

7. Makeuppungen
Det nytter ikke noget, at du gør makeupbørsten ren, hvis den bagefter kommer ned i en møgbeskidt makeuppung. Sådan en skal rengøres og sprittes af en gang om måneden.

8. Din mobil
Du har den i hånden og oppe ved munden, så den skal faktisk tørres af med sprit en gang om dagen.

9. Din topmadras
Der er både støvmider og deres afføring i din topmadras, så du er nødt til at vaske den ved høj temperatur hver tredje måned.

10. Tandbørsten
Den er værelseskammerat med toilettet og skal altså smides ud hver tredje måned.

11. Penge
Hvis du har penge i din pung, din taske eller sparegrisen, så kan du være sikker på, at det er en bakteriebombe.

12. Hundekurven
Hunde er i sig selv bakteriebomber, men vi elsker dem jo, så forsøg at holde bakterierne i ave ved at vaske hunden hver anden måned og hundekurven en gang om måneden.

Christine Agertoft, Isabellas, Aller Media

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.