12-årig Randers-pige udsat for mobning og dødstrusler

Anonyme oprettede en hade-side på Instagram, hvor den 12-årige blev svinet til på det groveste.
Ifølge Rikke Nielsens mor, Hanne Nielsen, er det faktisk anden gang, Rikke er udsat for grov mobning på de sociale medier.
Ifølge Rikke Nielsens mor, Hanne Nielsen, er det faktisk anden gang, Rikke er udsat for grov mobning på de sociale medier. Foto: SCANPIX arkiv (modelfoto)

En blot 12-årig skolepige fra Randers er på det sociale medie Instragram blevet mobbet så groft og voldsomt, at det har fået både kendte og ukendte danskere helt op i det røde felt.

Heldigvis vælter det ind med sympati-tilkendegivelser, støtte og kærlighed til Rikke Nielsen, der blev udsat for mobberi af værste skuffe på Instagram, hvor anonyme mennesker oprettede en hadeprofil, hvor målet var at svine pigen til mest muligt.

På hadesiden blev der slynget deciderede dødstrusler afsted mod Rikke Nielsen. Profilen blev lukket ned tirsdag morgen, men inden nåede 34 ifølge Ekstra Bladet at følge den, og seks opslag med fotos af pigen samt dødstrusler blev slået op.

Ekstra Bladet har talt med pigens mor, Hanne Nielsen, der fortæller, at hendes datter ikke er i skole i dag. Hun oplyser, at pigen en gang før har været udsat for grov mobning på de sociale medier, og at der har været meget "pigefnidder" i datterens klasse gennem årene.

På Hadsundvejens Skole, hvor pigen er elev, ser man med stor alvor på sagen, der i dag skal drøftes på et ledelses-møde.

Østjyllands Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at familien Nielsen har anmeldt sagen, som politiet nu efterforsker og ser på med stor alvor.

Flere kendte danskere har på de sociale medier støttet op om den mobbede pige - blandt andre tv-kendis og blogger Mascha Vang, der skrev harmdirrende om sagen på sin blog i går. Hun skældte i skarpe vendinger ud på mobbernes forældre:

"Jeg ville ikke kunne bære, hvis min datter var skyld i et andet barn gik i seng med mavepine, over noget MIN datter havde gjort mod hende. Det ville være mit livs største falliterklæring," skrev hun.

Støtten varmer hos familien Nielsen, hvor mor Hanne ifølge Ekstra Bladet er optimistisk på datterens vegne, fordi det vælter ind med opbakning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.