1000 flygtninge reddet fra drivende både ved Indonesien

Også ved malaysisk ferieø er 1018 migranter reddet i land efter at være blevet forladt af menneskesmuglere.
Ligesom flygtninge ankommer til Europa fra Afrika som på billedet, ankommer der også med jævne mellemrum bådflygtninge til Malaysia og Thailand. Arkiv.
Ligesom flygtninge ankommer til Europa fra Afrika som på billedet, ankommer der også med jævne mellemrum bådflygtninge til Malaysia og Thailand. Arkiv. Foto: Francesco Malavolta/AP

En båd med cirka 400 migranter fra hovedsageligt Myanmar og Bangladesh er mandag blevet reddet i sikkerhed i farvandet ud for Aceh-provinsen i den vestligste del af Indonesien.

Redningen sker, mindre end et døgn efter at fiskere reddede to både med tilsammen 600 personer i sikkerhed, efter at deres fartøjer var løbet tør for brændstof.

- Vores eftersøgnings- og redningshold har fundet endnu en båd. Den havde over 400 migranter - rohingyaer fra Myanmar (muslimsk befolkningsgruppe, red.) og personer fra Bangladesh.

- Den drev for vinden i vandet øst for Aceh tidligt i morges (mandag, red.), siger Budiawan, chef for Aceh-provinsens redningstjeneste, til AFP.

Han oplyser, at der muligvis kan komme flere både de næste par dage. Fiskere assisterer myndighederne med at patruljere farvandet i området.

- Vi står standby og er klar til at redde dem, hvis der bliver slået alarm, tilføjer han.

Næsten 1000 migranter modtager nu mad, medicin og ly i klinikker og lokale hjem i Aceh-provinsen.

Yderligere 1018 migranter fra Myanmar og Bangladesh er mandag blevet reddet i land - denne gang ud for ferieøen Langkawi i Malaysia, hvor menneskesmuglere havde efterladt dem, oplyser politiet på Langkawi ifølge AFP.

Samlet er omkring 2000 personer dermed reddet i land på under et døgn, og ifølge myndighederne i begge lande kan antallet stige yderligere.

En flygtning fra Myanmar har fortalt lokale journalister i Aceh-provinsen, at menneskesmuglerne forlod dem til havs med kun en smule brændstof i tanken.

De har forklaret, at de stævnede ud fra Thailand og forsøgte at komme til Malaysia, men drev i stedet mod den indonesiske kyst, da der ikke var mere benzin.

Siden 2012 menes flere end 100.000 rohingya-muslimer at være flygtet fra undertrykkelse og fattigdom i Myanmar.

De begiver sig ofte ud på farefulde rejser over havet på flugt fra religiøs og etnisk undertrykkelse eller for at søge job i Malaysia og Thailand.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.