100 kan miste jobbet: Slagteri truer strejkende med fyringer

100 ansatte kan miste jobbet på slagteri i Horsens, hvis de fortsætter arbejdsnedlæggelse mandag eftermiddag.
Ledelsen på Danish Crown i Horsens har varslet, at ansatte, der mandag fortsætter med at strejke, vil blive fritstillet. 
Ledelsen på Danish Crown i Horsens har varslet, at ansatte, der mandag fortsætter med at strejke, vil blive fritstillet.  Foto: Scanpix/arkiv

For omkring 100 ansatte på Danish Crowns slagteri i Horsens bliver mandag en afgørende dag. Hvis de ansatte, der arbejder på slagteriets aftenhold, ikke møder op og genoptager arbejdet mandag eftermiddag, har de nemlig ikke længere noget job.

Det siger tillidsmand på slagteriet i Horsens Klaus Olesen fra Fødevareforbundet NNF.

- Ledelsen på Danish Crown har meldt ud, at de ansatte vil blive fritstillet, hvis de ikke genoptager arbejdet. Jeg forventer klart, at de ansatte møder op og passer arbejdet fra i dag, siger han.

Arbejdsnedlæggelsen har varet omkring en uge. De fleste af de i alt 1300 slagteriarbejdere genoptog arbejdet fredag. En lille skare på omkring 100 ansatte valgte dog at fortsætte strejken.

Det hele begyndte fredag 27. juni, da tre afdelinger valgte at parkere knivene. Det skete i utilfredshed med en ny akkordløn.

Mandag 30. juni bredte strejken sig til hele slagteriet. Arbejdsnedlæggelsen er kendt overenskomststridig i Arbejdsretten, og de strejkende er blevet pålagt en skærpet bod på 65 kroner i timen, hvis ikke de genoptager arbejdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.