10 ud 19 nordjyske MF'er ikke-akademiske

De fleste af nordjydernes folketingskandidater har ikke en universitetsuddannelse.
Der blev sat kryds ved mange ikke-universitetsuddannede ved folketingsvalget. Især DF har en stor repræsentation af faglærte og ufaglærte.
Der blev sat kryds ved mange ikke-universitetsuddannede ved folketingsvalget. Især DF har en stor repræsentation af faglærte og ufaglærte. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Flertallet af de folketingskandidater nordjyderne har sendt i Folketinget er ikke kommet i ind med en universitetsgrad i baglommen.

Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Ti ud af de 19 nordjyske folketingsmedlemmer, som blev valgt ind i Folketinget torsdag har ikke en akademisk uddannelse. En af dem er den nyvalgte Lise Bech fra Dansk Folkeparti. Hun er uddannet på et kontor.

- Mange er jo kommet direkte fra universiterne og går direkte i Folketinget. Jeg har arbejdet i 30 år og kender til de udfordringer, der er i det private erhvervsliv, siger hun til DR P4 nordjylland.

Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokraterne er uddannet sygeplejerske. Han mener ikke det har haft nogen negativ betydning.

- Jeg tror, man har brug for begge dele. Personligt mener jeg, at jeg har det med, jeg har brug for.

Lise Bech mener, at det er vigtigt, at Folketingets stole bliver besat af medlemmer, der ikke kun har gået i skole.

- Fordi jeg tror, at jo flere akademikere vi har, så kan der jo ske det, at man ikke har forståelse for - og ved - hvordan det er ude i det private erhvervsliv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.