10 råvarer du skal spise i december
Det dufter lidt af jul, og mange af sæsonens råvarer er da også nogle, vi forbinder med de glade juledage. Se her hvilke råvarer, der er højsæson for i december.
Der er god grund til at fylde godt op med rødbeder i julen.
Der er god grund til at fylde godt op med rødbeder i julen. Foto: Scanpix/Arkiv


Selvom vinteren og kulden er over os, er det bestemt ikke ensbetydende med, at det er kedelige, smagløse råvarer, der er i sæson. Frugterne bliver selvfølgelig importeret fra sydligere himmelstrøg, men grøntsagerne kan dyrkes i egen have og høstes og gemmes til de kolde vinterdage.

Se her, hvilke sæsonvarer du kan nyde lige nu og de næste par måneder.

Appelsiner
Appelsiner som vi køber i december er rigtig saftige og sprængfyldte med C-vitaminer. Prøv f.eks. Salat med appelsin og fennikel, eller Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade.

Få opskriften på den lækreste hjemmelavede marcipan på Madogbolig.dk

Rødkål
Rødkål er for de fleste lig med jul. Kålen er lækker både rå og syltet og passer godt sammen med de øvrige råvarer, som er i sæson i december. Prøv f.eks. Braiseret rødkål med karamelliseret løg i cider.

Figner
En sød og yderst anvendelig frugt. Kan både spises friske og tørrede. Prøv bagte figner i karamel med vaniljeis eller Figner med gedeost raddiochiosalat og tomatsalsa

Jordskokker
Jordskokker er en fantastisk rodfrugt med nøddeagtig smag. De kan bruges lige som kartofler, eller de kan bages, koges eller spises rå, fintsnittet i salater. En rigtig lækker måde at bruge rodfrugterne på er især i en cremet jordskokkesuppe.

Nødder
Nødder er både sunde og smager godt. De sprængfyldte med proteiner og sunde fedtsyrer. Man kan naturligvis få nødder året rundt, men det er nu, at man kan plukke især valnødder og hasselnødder fra de danske træer. Oktober er også sæson for kastanjer, og de smager helt vidunderligt bagte med lidt smør til. Prøv f.eks. Nøddetærte med marcipan eller Meyers Efterårssalat med blommer og kastanjer

Seks tricks til at holde din kaffe varm længere: Se dem på Madogbolig.dk

Kvæder
Oldtiden guldæble kaldes denne frugt med den lidt beske smag og det stenhårde ydre. Er yderst anvendelig til marmelade, gelé eller kompot. Prøv også Bagte og karamelliserede kvæder eller marokansk and med oliven og citron

Trøfler
Der findes forskellige trøfler til årstider og også en vintertrøffel. Prøv vagtelspejlæg med trøfler.

Rødbede
Rødbeder er både flotte og sprængfyldt med vitaminer. De smager godt både bagte, rå i salater eller syltede som vi måske bedste kender rodfrugter fra.

Spinat
Alle ved det - spinat er supersundt og fyldt med vitaminer, men desværre er denne grøntsag ikke lige populær hos alle. Hvis man ikke er så vild med dem, man køber på frost, så prøv i stedet med frisk babyspinat, som slet ikke har den samme kraftige smag. Brug den som base for en lækker salat med for eksempel feta og balsamicodressing

Prøv Mette Blomsterbergs fantastiske vaniljekranse på Madogbolig.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.