10 lækre råvarer du skal spise i maj
Der er masser af skønne ting at spise, når kalenderen viser maj.
Frisk asparges er en af majs store herligheder.
Frisk asparges er en af majs store herligheder. Foto: SCANPIX arkiv


Maj er forårets smukkeste måned og byder på et stort udvalg af friske råvarer med energi og sundhedsfremmende stoffer. Magasinet Isabellas guider dig her til de bedste råvarer, du skal gå efter i maj.

Asparges

Asparges smager skønt, er sunde og bedst lige nu. De har et højt indhold af kostfibre, B-vitamin, folat og mineralet kalium. Hvide asparges er lidt bitre og skal skrælles. De grønne asparges skal ikke skrælles. Skær eller bræk den nederste del af og spis dem rå eller kog dem 1-2 min.

Asparges med krabbe og hyldeblomst: Få opskriften på Madogbolig.dk

Radicchio
Er en "blegnet" salat, der efter høsten samles i bundter og lukkes inde i mørke drivhuse. Jo mørkere inderbladene er, jo mere smag er der i denne bitre kraftige salat-type.

Rabarber
Rabarber har førertrøjen på som den første frugt efter vinterens kulde, og vi kan næsten ikke få nok af rabarber pga. den korte sæson.

Vil du kræse om dine gæster: Server denne rabarbersorbet med råsyltede rabarber

Spirer
Spirer er fulde af vitaminer, mineraler, enzymer og antioxidanter og indeholder fibre og væske, som gavner fordøjelsen. Du kan nemt dyrke spirer selv af både frø, korn, linser, bønner, ærter og kerner. Spirer af linser og bønner har desuden et højt indhold af proteiner.

Mynte
Mynte til lam er en klassiker, men du kan også bruge friske mynteblade til at pifte den grønne salat op med, i gazpachoen eller til kylling.

Blomster (spiselige)
Der er flere blomstersorter, som er spiselige. Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre.

Feldsalat
Kaldes også vårsalat. De små bladrosetter med friske grønne blade har en dejlig og mild, nøddeagtig smag. Brug den f.eks. til carpaccio.

Se også:

Dild
Den stærkt duftende skærmplante stammer fra Indien og Iran og er i familie med fennikel og persille. Brug de friske blade i salater og fiskeretter og de modne skærme, "dildkroner" til syltning af agurker.

Champignon
Vi spiser champignon året rundt, og den fyldige smag gør sig godt i både salater og varme retter.

Poussin
Poussin, også kendt som forårskylling, er en A-kylling, som opdrættes i kyllingehuse med god plads. De fås året rundt, og Bretagne står for mere end 60 procent af poussin-produktionen i Europa.

Redaktionen, ISABELLAS, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.