10 frække facts: Vidste du det om 'Fifty Shades of Grey'?

I anledning af at ’Fifty Shades of Grey’ i dag kommer i biograferne, har vi samlet 10 facts om fænomenet, som du måske ikke kendte i forvejen.
I denne uge har den erotiske film, der er baseret på Fifty Shades of Grey-bestsellerne, premiere i de danske biografer.
I denne uge har den erotiske film, der er baseret på Fifty Shades of Grey-bestsellerne, premiere i de danske biografer. Polfoto

En af de mest omtalte bøger gennem de seneste par år, ’Fifty Shades of Grey’, har endelig premiere i de danske biografer. I den anledning har vi samlet 10 facts om bog og film, som du måske ikke kendte.

1. Sons of Anarchy-skuespiller som mr. Grey

Rollen som Mr. Grey var oprindeligt blevet tildelt Charlie Hunnam, den vanvittigt lækre skuespiller, der spiller Jax i tv serien ’Sons of Anarchy’. Charlie Hunnam valgte dog alligevel ikke at spille Mr. Grey i filmen, og rollen gik i stedet til den irske skuespiller Jamie Dornan.  Ham vil nogle måske kunne genkende som den psykopatiske seriemorder fra TV-serien ’The Fall’.

Se listen med erotiske film for kvinder på Tidenskvinder.dk.

2. Fifty Shades of Grey kaldes for ’mommy porn’

Fifty Shades bøgerne kaldes for 'mommy porn' – og der kan være noget om snakken. For selvom bøgerne er læst af mænd og kvinder i alle aldre verden over, så er størstedelen af dem, der køber bøgerne, midaldrende kvinder.

3. Fifty Shades of Grey-bøger brugt som toiletpapir

En gruppe ved navn ’Wearside Women in Need’ var så forargede over ’Fifty Shades of Grey’-bøgerne, at de rådede folk til at indsende deres kopier af bøgerne til dem, så de kunne brænde dem. De modtog kun 24 kopier, så de blev i stedet brugt som toiletpapir.

Så meget tøj smider Jamie Dornan i Fifty Shades of Grey. Læs mere på Tidenskvinder.dk

4. Bibler udskiftet med Fifty Shades of Grey

Overraskende nok blev samtlige bibler i natskuffen på hotellet Damson Dene udskiftet med ’Fifty Shades of Grey’-bøger. Forklaringen? Jo, ejeren mente, gæsterne ville more sig lidt mere med ’Fifty Shades of Grey’-bøgerne.

5. 31 millioner solgte kopier

Indtil videre er der blevet solgt 31 millioner kopier af ’Fifty Shades of Grey’ bøgerne.

6. E.L. James brugte Google Street View til at skrive bøgerne

’Fifty Shades of Grey’-bøgerne tager geografisk set udgangspunkt i Portland, USA, men forfatteren selv har aldrig været der. For at få en fornemmelse af, hvordan der så ud, brugte E.L. James Google Street View.

7. One Direction-stjerne læser med

Teenagehjerteknuseren Harry Styles fra boybandet One Direction har udtalt, at han finder ’Fifty Shades of Grey’ både interessant og lærerig i forhold til at lære nye tricks i soveværelset.

8. Sexlegetøj sælger bedre

Det er ikke kun salget af bøger, der steg takket være Fifty Shades enorme popularitet, også sexlegetøjet fik et godt boost. Hvis du husker bøgerne, så er der et tidspunkt, hvor Anastasia bruger et par elskovskugler med stor nydelse. Forhandlere af elskovskugler fortalte at salget af disse, steg med hele 400 % efter, at bøgerne kom på gaden.

9. Forfatter tjener 7 % af prisen for hver solgte bog

E.L. James er blevet en velhavende dame takket være sine bøger. Hun tjener hele 7% af prisen for hver bog der sælges fysisk, og for hver e-bog der sælges tjener hun ca. 14 kroner.

10. Rettigheder til filmen

Alle vidste, at der før eller siden ville komme en film, og der har derfor været spekulation og kamp om dette. Det endte med at blive Universal/Focus Pictures der købte rettighederne for 3 millioner engelske pund.

Redaktionen, Tidens Kvinder, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.