1 million danskere mangler stadig digital postkasse

Om få dage skulle det offentlige gerne gå over til kun at sende digital post til borgerne. Problemet er blot, at 1. million danskrere endnu ikke har en digital postkasse.
Hele 26 procent af danskerne har hverken til- eller frameldt sig den nye digitale postkasse
Hele 26 procent af danskerne har hverken til- eller frameldt sig den nye digitale postkasse Foto: Scanpix

Fra første november skal det offentlige overgå til kun at sende post ud til borgerne via den nye digitale postkasse, alle danskere gerne skulle have på det tidspunkt.

Det har har de dog langt fra.

Foruden de 10 procent, der søgt om fritagelse, konstaterer Digitalstyrelsen, der står for indførelsen, at hele 26 procent endnu ikke er oprettet i systemet, skriver Computer World.

Skal de allesammen nå at blive oprettet til tiden, skal hele 39.000 danskere tilmeldes systemet i timen, har Computer World lavet en beregning på.

Det til trods betegner kontorchef i Digitalstyrelsen, Lone Berglykke, det som en succes:

"Jeg vil betegne det som en succes, fordi vi her har at gøre med en kæmpe omstillingsproces for både borgere og virksomheder. Også myndighederne har haft en rigtig stor opgave, da de har skullet tilrette en masse systemer til at håndtere digital post," siger hun til Computer World.

Når hun tager situationen med ro, er det fordi, at de 26 % automatisk vil få oprettet en digital postkasse, hvis de ikke selv har fået det gjort inden november.

Det er dog ikke kun borgerne, der endnu ikke er helt klar til den digitale post. Da kommunerne stadig er i gang med at omlægge deres systemer, er der meget post fra det offentlige, der heller ikke vil være klar som digital post i næste måned.

Målet er, at 80 procent af al kommunikation mellem borgerne og det offentlige skal være digital inden 2015.

Kilde: Computer World

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.